Plein air

Château Amade
Château Amade
Château Amade
Château Amade
Château Amade
Château Amade
Château Amade
Château Amade
Château Amade
Château Amade
Château Amade

Plein air

Niektorých maliarov 19. storočia nadchla myšlienka pracovať vonku pod holým nebom. Neboli jediní, ktorí túžili po čerstvom vzduchu; dnešné obedy a večere sa často konajú pod holým nebom. (Kanaďan Jim Denevan bol prvý, kto usporiadal večere nazvané "plenérové hostiny" na farme, kde voľne pobehovali a hrabali kurčatá na kopci vinice.) V mesiaci máj tiež stolujeme vonku pod stromami, počas tzv. plenér akcie, ktorá sa koná len raz do roka a každým rokom žnie väčší a väčší úspech! Netúžime po ničom inom, než úzkych stoloch so záhradnými lavičkami a kockovanými obrusmi.

Záhrada a kvety z brehov tvoria kulisu. (Zbierame kvety z brehov tunajšieho kanála, ktorý tečie za hotelom.) Používame farebné utierky a obrusy. Fľaštička slúži ako malá olejová lampa, na ktorú dievčatá lepia plátno a čipky a obväzujú ich špagátom. Na prípravu našich nedeľných obedov sú vždy použité lokálne základné ingrediencie. Typické Žitnoostrovské jedlo sa skladá zo zeleniny, špiku, perliacej žltej kuracej polievky. Ako od našej babičky. Všetko pripravené iba z čerstvých miestnych surovín našich vidieckych fariem, našim šéfkuchárom Imrem Bindicsom a jeho profesionálnym tímom.

__________________________

Informácie na tel.čísle : +421 31 590 3800 alebo +421 918 620 498 alebo e-mailom: rezervacie [at] hotelamade.sk.

 

 

Cookies