Krémeš recept

Château Amade

Domáci krémeš

Prísady: 1 balík lístkového cesta, 2 dl mlieka, 3 dl vody, 15 dkg cukru, 1 tyčinka vanilky, 2 balík Zlatého klasu, 22 dkg vajíčkového bielka, 0,5 l šľahačky, smotana fix.

Bielka vajíčok vyšľaháme do peny. Krém zmiešame s vodou a mliekom. Časť zmesy vylejeme do druhej misy a primiešame k nej opatrne prášok Zzlatého klasu. Ku zvyšnému mlieku pridáme cukor a vanilkovú tyčinku (vnútro vyškriabeme) a pomaly začneme zmes variť. Po zovretí k nej pridáme zmes vytvorenú z mlieka a Zlatého klasu a varíme, kým zmes nezhustne. Horúci puding pridáme k vyšľahaným bielkam a pomocou elektrického prístroja premiešame celý puding. Hotovú zmes vylejeme na plech vyložený fóliou a necháme úplne vychladnúť. Medzitým si lístkové cesto vyformujeme na kuchynskej doske a vytvoríme z neho dve formy rovnakej veľkosti a podobného tvaru. Pred samotným pečením jednu z nich potrieme vajíčkovým žĺtkom. Obe lístkové cestá pečeieme pri 180 stupňoch Celzia do zlato-hneda. Po upečení si plát potretý vajíčkovým žĺtkom nakrájame na toľko kúskov, koľko porcií budeme potrebovať (z daného množstva bude cca 6 kúskov krémešu). Po vychladnutí pudingu aj cesta môžeme vyrobiť krémeš. Spodné cesto potrieme ľubovoľným lekvárom (napríklad ríbezľovým alebo višňovým), opatrne naň nanesieme puding, následne nanesieme vyšľahané bielka a prikryjeme druhým plátom lístkového cesta (už naporcovaným). Zdobíme s ovocím podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Cookies